Наставникът на Верея Илиан Илиев прие съвсем спокойно загубата с 0:1 срещу Септември София от 13-ия кръг на Първа лига. Старши треньорът на старозагорци поздрави момчетата си за показаното с оглед тежката финансова ситуация в клуба и отчете, че при тези условия верейци не заслужават място в първата шестица, където се намират към момента.

Септември излъга Верея за втори пореден успех

„Причините за загубата сега не може да ги намерим. Просто в конкретната ситуация за гола – на контраатака ни хванаха, не изглеждахме добре. Не заслужавахме да загубим, може би не заслужавахме да спечелим, но не и да загубим. Има и такива мачове. Знаехме и се подготвяхме с наличните хора за дългите топки към Мартин Тошев. Успяхме да се справим, но лошото е, че стана тази недооценена ситуация. Аз съм доволен от футболистите и това, което опитаха. Може би трябваше малко повече агресия в завършващата фаза. Играчите показаха, че не са лоши футболисти”, каза Илиан Илиев пред DIEMA SPORT.

„Днес усетих, че го нямаше това удоволствие от играта. Опитахме да ги вдигнем през седмицата, но това е. Почваме да се готвим за следващия мач. В тази ситуация, в която се намираме, момчетата дадоха максимума. Няма някакви драми. Спрямо това, което сме като организация и всичко, може би нямаме място в първата 6-ица.”

„Знаете, че имаме само един десен защитник в лицето на Здравко Илиев, а една вечер някой човек от Дисциплинарната комисия си лежал вкъщи и гледал „Господари на ефира”, след което – хоп – наказание. Ако наистина беше наплюл съдията, щяха сигурно да го изключат от футбола за 6 месеца. Ей така се отнема малкото удоволствие от футбола.”

„Миналия сезон отборът имаше 23 точки в редовния сезон, сега имаме 20. Надявам се най-малкото да изравни това постижение.”

„Срещу Славия беше неприятна ситуацията, в която не ни оставиха да победим. Срещу Ботев сами си бяхме виновни, но най-важното сега е да се възстановим физически и някой от контузените да се върне, след което да мислим за мача другата неделя.”

„Бърза равносметка няма как да се направи. Аз вярвах, че можем да направим подобно представяне – 10 точки навън и 10 като домакини. Където и да играе, отборът се опитва да побеждава. Ако имахме малко повече място и средства, можеше да вземем още няколко играчи. При нас идват момчета, които искат да поиграят.”

„Водещите отбори са събрани в 4-5 точки, ние сме близо до тях. Имаше мачове, в които можеше да вземем повече, както и други, в които да загубим. Ние сме коренно различни с Берое – и като организация, и като бюджет. Не мога да нарека този мач дерби, защото дерби се гради с години. Ние сме по-малкият брат от Стара Загора, но се надявам да бъдат по-нахъсани нашите футболисти. Трябва да се възстановим и да си поговорим с играчите, за да има настроение, когато излезем в тази среща. Това е най-важното на този етап”, допълни Илиев.