Крайно разочарованият наставник на Верея Иван Вутов за пореден път беше тотално песимистичен в коментара си за представянето на своя тим след поредната загуба – 0:2 от Витоша Бистрица в 31-ия кръг на Първа лига. Опитният наставник заяви, че няма никаква светлина в тунела, а единствените си похвали отправи към вратаря Кристиян Кацарев.

„Ситуацията е тъжна, че чак стига до смях. Един отбор, с който няма за какво да говориш – нито технически, нито физически. Няма поне двама футболисти, които да могат да се разберат и да си подадат два пъти. Витоша тотално доминираше, имаше 30-40 удара към нашата врата, повечето от които неточни. Трудно ми е да говоря за футбол. След всички тези години във футбола да стигна до такава позиция, направо не ми се мисли. Светлина в тунела? Светлината отдавна е изчезнала, не я намираме никъде. Доиграваме първенството без да се очаква да можем да отправим каквото и да е предизвикателство към останалите тимове”, заяви 75-годишният Вутов.

„Кристиян Кацарев е светлият лъч в нашия отбор. Добър вратар. Това е, за което можем да се хванем – че ще изгрее един вратар, който да намери място в елитните отбори. Ситуацията е такава, че той е под постоянен стрес. Всичките наши грешки рефлектират върху него.”

„Ако ме поканят за консултант във връзка с детско-юношеския футбол, бих останал във Верея. Но не и под някаква друга форма”, допълни Иван Вутов.