ЦСКА победи Верея с 1:0 в двубой от 19-ия кръг на Първа лига. Победното попадение реализира Тиаго в 27-ата минута на срещата.

Още в началните минута на срещата Верея създаде главоболия на Стипица и след удар на Вушурович се наложи вратарят на гостите да демонстрира рефлекса си. В 6-ата минута отново той не успя да реализира.

Първият точен удар към вратата на Георгиев дойде в 18-ата минута, когато Тиаго стреля, но вратарят на Верея се справи. Все пак "червените" откриха резултата в 27-ата минута, когато Тиаго се възползва от грешка на Георгиев, който опита да пресече подаването, не сполучи и атакуващият футболист на ЦСКА се справи и откри резултата, пращайки топката в празната врата.

До почивката на няколко пъти Десподов опита мерника си, не сполучи да прониже Георгиев. Домакините създадоха напрежение пред вратата на Стипица в няколко ситуации, но отбраната се справи, а и страничния флаг спря на два пъти футболисти на Верея при създадени опасни атаки за старозагорци.

През втората част ЦСКА опита да реализира втори гол, но опитите на Мауридес и Соу не сполучиха. В 62-ата минута непростим пропуск направи Мауридес, който получи добър пас, но в опита си да изрита топката със сила, не намери добре топката и Георгиев улови съвсем спокойно. Влезлият като смяна Соу изстреля истински снаряд към Георгиев в 81-ата минута, но вратарят на Верея остави домакините в мача.

Верея не съумяха да затруднят с нещо вратаря Стипица през това второ полувреме и "червените" спечелиха само с минималното 1:0.

След този успех ЦСКА си върна второто място с актив от 42 точки, а Верея е на последното място с актив от 5 точки.

Стадион „Трейс Арена“, Стара Загора

Рефер: Владимир Вълков

Верея: Георгиев, Курупис, Мачадзе, Косут, Василев, Ндомбиу Александер, Мечев, Вуршорович, Илиев, Маламов, Рюстемов

ЦСКА: Стипица, Манолев, Перейра, Чорбаджийски, Жеферсон, Бикел, Малинов, Тиаго, Джеси, Десподов, Мауридес