Верея е домакин на Локомотив Пловдив на "Трейс Арена" в мач от 17-ия кръг на Първа лига. Срещата е по-късно днес от 12.30 часа и ще може да бъде следена с Gong.bg и NOVA SPORT.

Преди двубоя старозагорци заемат незавидната последна позиция в класирането с едва 4 точки. "Смърфовете" са осми с 21.

Верея продължава да няма победа от началото на сезона. Старозагорци допуснаха много тежко поражение в последния кръг, след като отстъпиха с 0:6 от Берое, което бе и втората най-тежка загуба на верейци, откакто се подвизават в елита, след 0:7 от Левски.

Локомотив Пловдив също не се намира в добра форма, след като в последните три мача няма победа, а в 16-ия кръг отстъпи с 0:1 на Лудогорец.

Добрата новина за "лъвовете" е, че нямат кадрови проблеми.

Междувременно за гостуването си в Стара Загора локомотивци не ще могат да разчитат на Димитър Везалов, който заено със Симеон Райков и Анте Аралица е наказан. В редиците на  гостите вратарят Мартин Луков е пред своя мач номер 50 в елита. 

Първата среща от сезона между тези съперници завърши с класически успех за "черно-белите" (3:0).

Главен съдия на двубоя, който е по-късно днес ще бъде Георги Кабаков.

Ето и някои любопитни статистически данни преди мача между Верея и Локо Пд:

- Вече една година старозагорци нямат победа в шампионатен мач на своя стадион „Трейс Арена”. Последната бе на 30 ноември 2017 г. – 2:1 над шампиона Лудогорец.

- Таджикът Парвизджон Умарбаев се разписа при всяка една от досегашните 3 победи на локомотивци над Верея в първенството - за 3:1 на 16 септември 2016 г. 1:0 на 20 февруари 2017 г. и 3:0 на 10 август 2018 г.

- Мартин Луков е пред своя 50-и мач в Първа лига. Дебютът му бе точно срещу Верея с екипа на Дунав – на 30 юли 2016 г. при 0:0 в Разград. Вратарят е допуснал досега 52 гола в мрежата си, средно по 1,06 на мач, като е спасил 2 дузпи при гостувания на ЦСКА и Лудогорец.