Локомотив Пловдив победи с класическото 3:0 гостите от Верея в двубой от 4-ия кръг на Първа лига. Пловдивчани записаха важна победа като гост над шампиона Лудогорец преди седмица и влязоха в двубоя с повишено настроение, което се отрази на играта им. Головете за успеха на "смърфовете" реализираха Нур Буна, Умарбаев и Райков от дузпа. Гостите останаха с човек по-малко, след като в 33-ата минута Иво Иванов беше изгонен с директен червен картон за нарушение срещу откъсващия се Посинкович.    

През първата част Локомотив беше пълновластен господар на терена и се оттегли на почивка с два гола аванс.

В 16-ата минута на срещата Нур Буна откри резултата в полза на Локо, след като надбяга бранителите на Верея и прониза мрежата на Георгиев. Гостите имаха претенции към съдията за неотсъдено нарушение срещу техен играч в центъра на терена при ситуацията.

Гостите от Верея останаха с човек по-малко в 32-ата минута на двубоя, когато Иво Иванов спъна откъсващия се Посинкович и закономерно беше изгонен, а от отсъдения пряк свободен удар Умарбаев не остави шансове на вратаря Георгиев и направи резултата 2:0 в полза на "смърфовете".  

През втората част Локомотив понамали оборотите, но стигна до трети гол. Резултатът стана класически, след като Ахмед фаулира Аралица и от наказателния удар влезлия като смяна Симеон Райков направи резултата класически - 3:0 в 75-ата минута на двубоя. 

До края на срещата Локомотив пропусна да направи резултата още по-изразителен. След този успех Локомотив заема петото място с актив от 6 точки, а Верея е с 1 точка на предпоследното място.

Ето и съставите на двата отбора:

Локомотив Пловдив: Луков, Петрович, Езе, Костадинов, Томашевич, Банович, Умарбаев, Буна, Посинкович, Карагарен, Аралица 

Верея: Георгиев, Вушурович, Ахмед, Иванов, Йоргенсен, Танев, Аличков, Максимов, Маламов, Огнянов, Малек

съдия: Драгомир Драганов