Старши треньорът на Верея – Небойша Миличич, говори след загубата от Славия с 0:4 на Националния стадион в среща от 20-ия кръг на Първа лига.

„Видяхте мача – започнахме много слабо. Даже не ми се вярваше, че първите 5-10 минути играхме толкова слабо. Славия удари 4 греди. През цялото първо полувреме бяхме неузнаваеми на терена. През второто бяхме по-добре. Имахме 4 мача в много кратък период. Нямах много играчи, за да направя промени – това също се отрази. Мисля, че там може да се потърси причината за тежката загуба. Честитя победата на Славия“, заяви Миличич.

„Играхме добре и срещу ЦСКА. Загубихме с 0:1, не ни създадоха много положения. Сега срещу Славия бе по-различно. Умората може би е причината – затова и загубихме с такъв резултат“.

„Милан Вушурувич получи контузия. Дино бе изморен, затова го смених. Исках да пусна по-свежи футболисти. Противникът се смили над нас. В края можеха да вкарат още голове. Постоянно говоря с играчите да не се прибират толкова близо до голлинията ни, но не се получава– един лош мач за нашия отбор. Нямам обяснение“, добави той.

„Със сигурност трябва да променим много неща – не само играчите, но и манталитетът – този пораженчески манталитет. Това трябва да се промени. Клубът иска да привлича нови играчи и да увеличава класата си“.

„Първо, ще си починем. Ще започнем подготовка на 10 януари. Ще бъдем в Кипър 20 дни – но това трябва да се потвърди. В този период трябва да дойдат и нови играчи. Все още не сме разговаряли с ръководство за моя пост“.

„Не сме стабилен клуб. Нещата не могат да станат веднага. Клубът прави всичко, за да върне отбора там, където му е мястото“, завърши сърбинът.