Дунав посреща Верея в мач от 22-ия кръг на Първа лига. И двата отбора са опрени до стената и нямат право на повече грешки, за да запазят елитния си статут. Двубоят е във вторник от 12,15 часа и може да бъде гледан по NOVA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA Xtra.

Във Верея настроението със сигурност е положително след равенството 0:0 срещу лидера Лудогорец в предишния кръг. В същото време загубата на Дунав от Етър запрати русенци на предпоследното място в класирането.

Във Верея се очаква да има още нови футболисти, които най-вероятно няма да бъдат картотекирани за срещата в Русе. За Дунав наказан е Христо Попадийн, но за сметка на това след наказание се завръща Мартин Ковач. Алекс Исаевски е под въпрос за срещата. За Верея извън сметките са контузените Станислав Маламов и Бранислав Василиевич.

Любопитни факти преди мача:

Дунав

- е отборът в най-лоша форма в последните 3 домакинства със само една спечелена точка (1:1 със Славия), дори Верея в този период има по-голям актив – 2 пункта

- срещу Етър в миналия кръг Мухамаду Ндиайе се появи за 10-и път на терена като смяна от началото на сезона, а ефектът от влизанията му в игра бе само една асистенция при домакинската победа с 2:0 над Септември в 6-ия кръг

- Благой Макенджиев стана петият вратар, записал мач за русенци, откакто те се завърнаха в елита през лятото на 2016 г. след Мартин Луков (34 срещи), Станислав Антонов (50), Александър Конов (2) и Филип Димитров (8)

Верея

- не вкара гол в 15 от досегашните си 21 мача през сезона (в 71 процента от двубоите си), но Дунав е един от шестте тима в елита, срещу който го направи при 1:1 на 23 септември м.г.

- загуби всяко от последните си 16 домакинства в първенството след последната си победа навън – 1:0 над Славия на 8 март 2018 г.

- 28-годишният вратар Генадий Ганев дебютира в Първа лига със суха мрежа срещу шампиона Лудогорец след 141 мача във второто ниво на украинския футбол

Баланс между двата отбора:

В Първа лига: 5 мача, 1 победа за Дунав, 2 равенства, 2 победи за Верея, голова разлика 4-4

Дунав като домакин: 2 мача, 1 победа за Дунав, 1 равенство, голова разлика 2-0 за Дунав