Левски посреща Верея в мач от 13-ия кръг на Първа лига на стадион "Георги Аспарухов". С този мач се затваря петъчната програма от кръга в Първа лига и стартира в 19:45 часа.

Можете да го гледате в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим минута по минута на GONG.BG, а можете да го слушате и на честотите на Дарик радио.

Този мач се очаква да е истински празник за феновете на Левски, защото на "Герена" се очакват над 10 хил. зрители. Ръководството пусна билети от по 1 лв. за всички сектори като знак на благодарност към феновете за горещата им подкрепа към отбора от началото на сезона. Левски е най-посетеният отбор в Първа лига тази кампания.

И двамата титулярни централни бранители на сините – Яблонски и Ейолфсон, имат голове във вратата на верейци, при това на „Георги Аспарухов”. Чехът донесе победата с 1:0 на 25 ноември 2017 г., докато исландецът откри резултата при 2:0 на 21 април т.г.

С дебюта на бразилеца Луан Виана в миналия кръг срещу разградчани Левски стана отборът, използвал най-много чужденци през сезона – 18, изпреварвайки точно лудогорци (17 легионери).

През сезона Левски не вкара гол само на един от останалите отбори в елита – при загубата с 0:1 от Локо Пд на „Лаута” на 16 септември т.г.

Верея не вкара нито един гол в 5 от досегашните си 6 шампионатни двубоя със сините, като реализира два при единствената си победа над Левски – 2:0 на 5 август 2017 г. на „Трейс Арена” .

След първия дял на редовния сезон в миналия шампионат Верея имаше 20 точки в актива си, сега е с едва 4 пункта само кръг преди края на първото завъртане, при което всеки игра срещу всеки.

Гол в София на бившия играч на Левски Антон Огнянов (18 мача, 1 гол за сините) донесе последната победа на Верея в първенството – 1:0 срещу Славия на 8 март т.г. С негово попадение в предишния кръг старозагорци взеха и последната си точка – при 2:2 с Ботев Вр.