Наставникът на Верея Иван Вутов даде откровено интервю след поредния провал на тима му. Младите момчета от Стара Загора паднаха с 0:5 в гостуването си на Ботев Враца, а според опитния специалист, това е напълно нормално с оглед състава, с който разполага. Той определи като глупости твърденията, че отборът му играе уговорени мачове.

"Ще кажа няколко думи извън футбола. Този отбор е специален проект, съставен е от юноши. В момента в съблекалнята са 12 момчета юноши и 8 други, които не са играли никъде. Нашата задача е да завършим първенството, какво ще се случи после, никой не знае."

"Искам да кажа нещо на хората, които твърдят, че играем уговорени мачове. Това са свещени глупости! Тези момчета играят в окръжните групи суъс слаби отбори. Разликата между тях и мъжете е огромна, да не говорим за футболните умения", заяви Вутов пред DIEMA SPORT и продължи анализа си на двубоя.

"Нашата работа, за която сме извикани тук, е да дадем път на младите момчета, някой от тях ако стане, ще получи шанс. Би трябвало да ни окуражат, а не да ни критикуват, че даваме път на тези млади момчета да пробият. Те не са и мечтали за такъв шанс."

"Положителното е, че може да се види разликата междуи юношите и мъжете, но имат много да работят. За нас изводите са, че трябва все пак да напипаме някакъв състав. Аз още не познавам юношите. Трябва да сме по-равностоен отбор оттук-нататък. Вярвам, че ще сме равностойни. Да завършим първенството, без да мислят, че уреждаме мачове. До края на първенството ще играем толкова, колкото можем."

"Лично аз не съм имал разговори с ръководството. Цялата общественост знае, че отборът има финансови задължения. Дали ще успее да гио оправи в срок, не знам. Ако получим лиценз за Б група, изпадаме и правим нова формация. Другият вариант е, че отиваме в аматьорските групи, но не съм говорил с хората, от които зависи това", заяви Иван Вутов след мача.