Новоназначеният треньор на Верея Небойша Лекич дебютира с поражение за старозагорци, след като загуби с 0:1 от Витоша Бистрица. Сръбският наставник бе доволен от своя отбор за себераздаването и потвърди, че към този момент бистричани са по-добрият отбор между двата.

„Футболът е такъв, но мисля, че дадохме най-доброто от себе си и съм доволен, тъй като играчите се представиха добре. Допуснахме гол в самия край на мача и трябва да продължим да работим. Тук съм от четири дни и е рано да говорим за промени. Имаме добър отбор и доста зона за подобряване, но ще ги правим стъпка по стъпка. Мачът бе много труден, тъй като Витоша е добре организиран отбор. Работят заедно и в двата края на терена. По-добър отбор са от нашия, но може би ще има някои промени при нас”, сподели Лекич пред DIEMA SPORT.

„Бях в Испания и имах някои оферти, включително и от България. Верея е една добра възможност, за да науча нещо ново. Знам, че ситуацията не е добра, но това е предизвикателство за мен. Ще опитам да подобря играчите и футболът тук. В следващите мачове ще пораснем”, продължи Лекич.

„Отидох в Испания, за да остана един месец. Бях млад треньор и исках да науча нещо и да видя как работят големите в играта там. После останах там за 26 години. Работих в Атлетико Мадрид за три години и в Реал за 11. Това е страхотно преживяване и опит за мен. Надявам се да науча новите си играчи на много неща относно футбола”.

„Помня Любослав Пенев. Той бе един от най-добрите футболисти в Атлетико и спечели две титли. Този период бе много важен за отбора. В онези години Барселона също имаше добър период, с Йохан Кройф начело и Стоичков в отбора. Тогава титлата на Атлетико изненада мнозина. Четири години поред играха много добър футбол, а Пенев бе истински „убиец” в наказателното поле. Вкарваше непрестанно и всички във футбола трябва да го знаят”.

„Сърбия и България са много подобни държави. Понякога дори си мисля, че съм в Сърбия. Хората са много красиви и отзивчиви. Радвам се, че съм тук. Някои от играчите ми не знаят български, но пък българите ме разбират, когато говоря на сръбски”, завърши Лекич.