Верея и Берое се срещат от 15:45 в битка за честта на Стара Загора и, разбира се, по-добри позиции в първенството.

Дербито на града е от 15:45 и ще го следим в Gong.bg. Можете да го наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT, в GONG PLAY, както и на честотите на Дарик радио.

Първото градско дерби за сезона в 1-ия кръг завърши без победител - 0:0. Сега двата тима ще мерят сили в дома на Верея "Трейс Арена".

Верея за първи път през сезона е в серия от 2 поредни загуби в първенството – с по 0:1 от Ботев Пд и Септември.

След 0:0 в старозагорското дерби на старта на сезона Верея бе по-напред във временното класиране от градския си съперник след 6 от кръговете, а Берое – след останалите 6.

В 5 поредни шампионатни срещи Георги Аргилашки (Верея) допуска по един гол във вратата си, в предишните 8 запази мрежата си суха 5 пъти.

Берое е пред своя юбилеен мач №1500 в елита. Първият е на 14 март 1954 г. също в Стара Загора – загуба с 0:3 от Черно море. Общият баланс досега е 508 победи, 350 равенства и 641 загуби.

Освен на градския съперник Верея, през първия дял на първата фаза от шампионата Берое не вкара гол на нито един от отборите от Топ 3 Лудогорец, ЦСКА и Левски.

Общият принос на двамата румънци в състава на Берое от началото на сезона е един гол (на Негруц) и една асистенция (на Фирцулеску).