Верея продължава да кове хубави резултати, без да блести особено. Старозагорци стигнаха до пълен обрат в домакинството на Дунав с 2:1 и продължават да се катерят в таблицата на Първа лига. 

Те изоставаха с 0:1 на почивката след попадението на Юлиян Ненов. Но след подновяването на играта изковаха успеха си с късно попадение на Георги Андонов две минути преди края. Преди това Меди Фенуш беше изравнил в 56-та минута.  

Играчът на мача Ненов: Сменям бутилката поне за точка

Илиан Илиев: Не може повече така, искам да знам какво правим

Великов: Съдията повлия много на резултата

Мачът започна с превъзходство за гостите, които имаха първите възможности в двубоя. Още в 3-та минута защитата на Верея допусна фрапантна грешка, която позволи на Васил Шопов да стреля от наказателното поле, но точно в тялото на вратаря Георги Аргилашки. 

Само две минути по-късно русенци имаха още една възможност да се разпишат след поредно недоразумение в отбраната на старозагорци. Този път ударът беше на Мирослав Будинов, като пак Аргилашки беше на мястото си. 

Последваха скучни минути, в които положенията липсваха. Така беше до 18-та минута, когато се откри един от редките шансове за Верея. Тогава Костадин Слаев направи пробив по левия фланг и с перфектно докосване намери Венци Бенгюзов в наказателното поле. Бившият играч на Пирин стреля без забавяне, но точно до гредата. 

Блъскането на топката от двата тима продължи и след това. "Драконите" бяха по-активни и по-често опитваха да обстрелват противниковата врата, но късметът им изневеряваше. Домакините пък бяха тотално безидейни в предни позиции. 

Все пак логичното преди почивката се случи и Дунав поведе. Това се случи в 31-та минута, когато след едно центриране от корнер Михал Милчев с глава потърси Мирослав Будинов, но Петър Витанов изчисти.Топката обаче попадна на волето на Юлиян Ненов извън наказателното поле и той с перфектно насочен изстрел откри резултата. 

До почивката гостите продължиха да са по-активни и да търсят головете, но пак бяха преследвани от малшанс. Верея пък продължаваше да играе без абсолютно никаква идея в атака. В 35-та минута русенци можеха да удвоят, но ударът на Михаил Милчев от дистанция беше избит от Аргилашки. 

Една от малкото възможности за домакините до почивката се откри пред Салим Бен Джамиа, но ударът му с глава мина встрани от вратата. Така в крайна сметка почивката дойде с гол аванс за гостите от Русе. 

След подновяването на играта домакините малко живнаха. По-интересните моменти в началото на втората част бяха именно за тях. Първата ситуация дойде в 52-та минута, когато Петър Витанов опита центриране, но топката опасно прелетя до вратата на Дунав и мина на сантиметри в аут. 

Но упоритостта на Верея даде резултат в 56-та минута. Тогава Венци Бенгюзов пусна страхотен пас към Меди Фенуш зад защитата и той озовал се сам срещу вратаря го преодоля с хладнокръвен изстрел за 1:1. 

Дунавци можеха да си върнат водачеството само две минути след това. Тогава Бирсент Карагарен по перфектен начин намери Юлиян Ненов сам срещу вратаря, но ударът му с първо докосване мина буквално на един сантиметър от гредата и излезе в аут. 

Последваха равностойни минути, в които двата тима се счепкаха здраво. Те се стремяха да не грешат, а в предни позиции положенията бяха малко и пред двамата вратари. Русенци бяха малко по-активни, но Будинов и Ненов не можаха да намерят целта. 

Янислав Иванов и Меди Фенуш бяха най-острите играчи на домакините, но и техните усилия или не намираха целта, или Станислав Антонов отразяваше опасностите пред вратата си. Но остана време и за късна драма. 

В 88-та минута Меди Фенуш се озова на стрелкова позиция пред вратата на Дунав и останал сам срещу вратаря Станислав Антонов, би в тялото му. Но впоследствие топката стигна до Георги Андонов и той с удар до гредата препарира вратаря за 2:1. Това попадение беше и с цената на трите точки. 

А играчите на Верея се хвърлиха да празнуват на врата на наставника си Илиан Илиев. С този успех старозагорци събраха 16 точки и са с равен актив с градския съперник Берое за четвъртата позиция. Дунав пък остава с 8 точки в долната половина на таблицата. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Верея: Георги Аргилашки, Здравко Илиев, Милен Тенчев, Селим Бен Джемия, Костадин Слаев, Петър Витанов, Осман Балде, Венцислав Бенгюзов, Георги Андонов, Меди Фенуш, Валери Домовчийски;

Резерви: Пламен Колев, Атанас Панов, Елиаш, Еркебулан Нургалиев, Илия Мунин, Илиян Йорданов, Янислав Иванов;

Дунав: Станислав Антонов, Андреас Васев, Петър Патев, Олексей Ларин, Божидар Васев, Михаил Милчев, Диян Димов, Юлиян Ненов, Бирсент Карагарен, Васил Шопов, Мирослав Будинов;

Резерви: Александър Конов, Бранимир Костадинов, Димитър Георгиев, Тейнур Марем, Карлос Ятоба, Преслав Петров, Христо Попадийн.