Лудогорец изхаби много сили и нерви, за да стигне до победата в осмия кръг на Първа лига и да победи гостуващия Верея с 2:1 преди срещата с Байер Леверкузен от Лига Европа. Успехът на шампиона дойде след късен обрат в Разград, след като „орлите” падаха с 0:1 до 79-ата минута. Попадението за старозагорци бе дело на Антон Огнянов, който даде аванс на своите в 40-тата минута, но през второто полувреме дойде пълният обрат за Лудогорец. Първо Антон Недялков се разписа за първи път с екипа на „зелените” в 79-ата минута, а четири по-късно Марселиньо обърна резултата в полза на шампионите.

Победата е логична следствие на събитията на терена, но трябва да се отдаде заслуженото на новия треньор на Верея Людмил Киров, който бе подредил отбора си по чудесен начин. Старозагорци противодействаха солидно на набезите на „орлите”, но физическият им ресурс привърши в средата на второто полувреме и Лудогорец се възползва максимално от това.

Срещата можехте да гледате на живо от 20,00 часа по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA BG.

Тук следихме, специално за вас, минута по минута.

Логично с предварителните очаквания Лудогорец поде инициативата от първата минута и опита да натисне Верея в собственото му наказателно поле. Още в третата минута пък „орлите” можеха да открият резултата. Вандерсон проби през средата и видя отдясно Густаво Кампаняро. Аржентинският халф на Лудогорец стреля с десния крак, но топката премина край лявата греда на Георги Георгиев.

26 снимки

Натискът на Лудогорец продължи, докато Верея бе стъписан на „Лудогорец Арена” и в 15-тата минута Джоди Лукоки бе близо до първия гол, но стражът на Верея бе уверен и улови топката. Две по-късно и крайният защитник Сисиньо опита, но последва нов аут за Верея.

След четвърт час Верея се поуспокои и погледна към вратата на Лудогорец, без да продължава да се защитава дълбоко. Ударите за отбора на треньора Людмил Киров не идваха, но старозагорци започнаха да се надиграват в центъра с родния шампион.

Лудогорец Верея

източник: lap.bg

В 28-ата минута Милан Вушурович напредна отдясно и видя Антон Недялков, който бе оставен непокрит в наказателното поле, но бранителят Антон Недялков хладнокръвно подложи тялото си и спря опита на Верея.

Пет минути преди края на полувремето Верея поведе в резултата в Разград. Антон Недялков се нагърби да изпълни пряк свободен удар и го стори по повече от перфектен начин. Бившият футболист на Дунав и Левски стреля с левия крак и прехвърли стената, а ударът бе неспасяем и за стража Ренан дос Сантос – 1:0 за Верея.

Лудогорец продължи с респектиращата диктовка на терена, а със самия старт на второто полувреме можеше да изравни чрез Джоди Лукоки. Холандското крило с красив финт матира трима бранители на Верея и си освободи място да стреля, но ударът му премина встрани от вратата на гостите.

В 58-ата пък зрителите на „Лудогорец Арена” станаха свидетели на друг голям пропуск за „зелените”. Марселиньо комбинира бързо с Кешеру, а бразилецът стреля мощно с левия крак, но вратарят на Верея Георги Георгиев с блестяща изява запази актива на своите.

Лудогорец Верея

източник: lap.bg

Седем по-късно Вандерсон видя отляво влезлият като резерва Якуб Швиерчок. Полският стрелец отправи удар, но той също като предишните премина встрани.

В 78-ата минута Антон Недялков възстанови равенството в Разград с първия си гол с екипа на Лудогорец. Бившият бранител на ЦСКА бе намерен на дъгата на наказателното поле и отправи силен изстрел с левия крак, който премина през купа от играчи и зад гърба на вратаря и резултатът стана 1:1.

120 секунди по-късно Клаудиу Кешеру продължи да е немощен пред гола в петъчната вечер. Сисиньо достави с меко подаване топката на главата на румънеца, който отправи удар с глава от четири-пет метра, но като по чудо топката не влезе за втори път във вратата на Верея.

И за сметка на пропуска в 80-тата минута, то в 82-ата Лудогорец осъществи пълния обрат. Марселиньо овладя на границата на наказателното поле и с чудесен финт матира Илия Мунин. Последва мощен шут с левия крак, който бе неспасяем за Георгиев и Лудогорец оформи крайния резултат.

След този си успех Лудогорец се настани на второто място, измествайки ЦСКА и е със 17 точки. „Червените” са с 16 пункта, но с мач по-малко, а лидер остава Левски, който също е с мач пасив и с 19 точки.

FT
Лудогорец Лудогорец
Верея Верея
2
1

крайно класиране

# Отбор Играч Точки
1. Лудогорец Марселиньо 28.65%
2. Лудогорец Антон Недялков 23.44%
3. Лудогорец Антон Огнянов 20.83%
4. Лудогорец Теофилос Корупис 19.27%
5. Лудогорец Георги Георгиев 2.08%
6. Лудогорец Вандерсон 1.56%
7. Лудогорец Майкъл Тевия 1.04%
8. Лудогорец Димо Бакалов 0.52%
8. Лудогорец Козмин Моци 0.52%
8. Лудогорец Иво Иванов 0.52%
8. Лудогорец Илия Мунин 0.52%
8. Лудогорец Клаудиу Кешеру 0.52%
8. Лудогорец Светослав Дяков 0.52%
9. Лудогорец Милан Вушорович 0%
9. Лудогорец Сисиньо 0%
9. Лудогорец Сеидина Диара 0%
9. Лудогорец Натанаел 0%
9. Лудогорец Джоди Лукоки 0%
9. Лудогорец Милен Танев 0%
9. Лудогорец Густаво Кампаняро 0%
9. Лудогорец Билел Аит Малек 0%
9. Лудогорец Ндомбу Александер 0%
9. Лудогорец Станислав Маламов 0%
9. Лудогорец Ренан дос Сантос 0%
9. Лудогорец Емин Ахмед 0%
9. Лудогорец Елиаш 0%
9. Лудогорец Яцек Горалски 0%
9. Лудогорец Якуб Швиерчок 0%

Стартови състави:

Лудогорец (4-3-3): Ренан дос Сантос – Натанел, Антон Недялков, Козмин Моци, Сисиньо – Светослав Дяков, Густаво Кампаняро (60' - Якуб Швиерчок), Вандерсон – Марселиньо, Джоди Лукоки (72' - Димо Бакалов), Клаудиу Кешеру (85' - Яцек Горалски)

Треньор: Пауло Аутуори

Верея (4-2-3-1):  Георги Георгиев – Теофилос Корупис, Иво Иванов, Илия Мунин, Емин Ахмед – Майкъл Тевия (77' - Елиаш да Силва), Ндомбу – Милан Вушурович (84' - Станислав Маламов), Билел Малек, Милен Танев (66' - Сейдина Диара) – Антон Огнянов

Треньор: Людмил Киров

Съдия: Владимир Вълков (Пловдив)

Стадион: „Лудогорец Арена” (Разград)