Верея се изправя срещу Ботев Пловдив в двубой от 10-ия кръг на Първа лига. Срещата е в неделя от 17:30 часа, а срещата може да гледате в ефира на DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA, минута по минута на Gong.bg и честотите на Дарик радио.

Верея преследва първата си победа в шампионата, но и Ботев ще преследва успеха.

Елиаш, Милен Танев, Емин Ахмед и Илия Мунин бяха отстранени преди двубоя с Дунав Русе, където старозагорци имаха възможност да стигнат до първата си победа в шампионата, но стигнаха само до точката. Очакванията са за нови собственици.

Ботев Пловдив продължи за Купата на България след категоричен успех над ЦСКА 1948. Радослав Терзиев и Серкан Юсеин получиха травми, Кристиян Добрев се представи отлично, Димитър Пиргов отново се появи в игра, а Николай Киров изпробва Антонио Вутов, който водеше атаката в мача за Купата.

Ето и любопитни факти преди двубоя:

Стивън Петков се разписа за последно в първенството точно в Стара Загора при 1:2 от Берое, след което нападателят на Ботев Пд не вкара в 4 поредни двубоя в Първа лига.

Три от 4-те гола на лидера на Ботев Пд Тодор Неделев през сезона бяха от статични положения – от дузпа срещу Етър и от преки свободни удари срещу Витоша и Лудогорец.