Отборът на Верея записа едва втората си точка от началото на сезона в Първа лига. Тимът на треньора Небойша Лекич направи 0:0 срещу Славия в Стара Загора и така остава единственият тим в елита, който след седем изиграни мача няма нито един гол на сметката си. Именно това бе двубоят, с който бе открит седмият кръг в Първа лига.

Тимът на домакините определено е този, който трябва да съжалява повече, тъй като в последната минута на срещата, нападателят Антон Огнянов пропиля уникален шанс пред вратата на Георги Петков.

Развитието на срещата минута по минута.

ВИЖ КОЙ Е ИГРАЧ НА МАЧА ТУК!

--

Първото полувреме на „Трейс Арена“ не предложи много интересни моменти за зрителите, а двата тима логично се оттеглиха на почивка без попадения.

Привидно тимът на Златомир Загорчич владееше инициативата в срещата, но въпреки това чистите голови положения пред вратаря Георги Георгиев липсваха. С изключение на няколко статични положения, при които дори не се стигна до удар, футболистите на „белите“ трудно затрудняваха своя противник.

Първата реална ситуация за гол се разкри пред вратата на гостите. Влади Узунов сгреши в центъра на терена, което позволи на домакините да организират контраатака. Топката попада в Сейдина Диара, който пое и стреля от далечно разстояние, затруднявайки сериозно Петков. Вратарят на Славия плонжира и спаси ударът в долния десен ъгъл на вратата.

В заключителните пет минути на първото полувреме, „белите“ все пак стигнаха до ситуации. Славчо Шоколаров на няколко пъти обстрелва вратата на Верея, като в един от случаите Георги Георгиев трябваше да показва класа и да избива топката.

Втората част определено бе по-интересна от първото полувреме и той най-вече заради уникалният начин, по-който домакините изтърваха да спечелят пълния комплект от три точки.

Първият шанс за второто полувреме се разкри пред резервата Чунчуков, който все още не успява да вкара от началото на кампанията. Йомов центрира добре отсясно, нападателят се извиси в наказателното поле, но ударът му с глава мина над вратата.

Отговорът на домакините обаче дойде почти моментално. Още в следващата си атака Верея можеше да изненада лошо гостите. Антон Огнянов проби отляво и подаде към Диара около точката на дузпата, но ударът на халфа бе блокиран от бранител. Вушурович също пробва своя шанс след отбитата топка, но не уцели вратата.

Седем минути преди края пък дойде моментът за Георги Георгиев. Стражът на домакините се справи блестящо след удар на Галин Иванов.

Най-интересната ситуация обаче дойде в продължението на срещата. Вушурович проби много добре отдясно и пусна пас към Огнянов на границата на наказателното поле. Първият удар на Огнянов бе блокиран, но вторият, който изглеждаше далеч по-лесен, изобщо не попадна в рамките на вратата. Огнянов бе останал очи в очи с Георги Петков, но с левия крак не уцели вратата и се превърна в истински длъжник на своите.

Така мачът на „Трейс Арена“ завърши без голове. Верея със сигурност остава на последното място в класирането и след този кръг, докато Славия е седми, но може да бъде изместен от тази позиция след изиграването на останалите мачове от кръга.

--

ВЕРЕЯ – СЛАВИЯ 0:0

Верея: 21 Георги Георгиев, 6 Иво Иванов, 3 Теофилос Курупис, 33 Емил Йоргенсен, 16 Билел Малек, 88 Майкъл Тевия, 15 Денис Василиев, 8 Антон Огнянов, 28 Ндомбоу Александер, 11 Милан Вушурович, 24 Сейдина Диара

Треньор: Небойша Лекич

Славия: 1 Георги Петков, 55 Андреа Христов, 25 Александър Емилов Александров, 10 Янис Карабельов, 8 Славчо Шоколаров, 38 Милен Гамаков, 19 Димитър Велковски, 23 Владислав Узунов, 35 Георги Йомов, 29 Милчо Ангелов, 71 Галин Иванов

Треньор: Златомир Загорчич