Верея нанесе нов удар по амбициите на Черно море. Момчетата на Илиан Илиев сътвориха пълен обрат на "Тича" и надделяха с 2:1, като сложиха край на неприятната си серия, на свой ред спирайки тази на варненци. 

"Моряците" поведоха чрез вечния Георги Илиев в 21-та минута, но се скъсаха да пропускат след това. И бяха наказани с попаденията на Венци Бенгюзов и Валери Домовчийски за четири минути между 71-та и 75-та минути и феновете във Варна пак не можаха да видят победа на любимците си на "Тича".

"Моряк" взе шампанското, въпреки загубата от Верея

Илиев: На полувремето направихме необходимите корекции

Луканов: Най-голямата ни грешка бе, че не затворихме мача

Мачът започна равностойно, като първият интересен удар беше за Черно море. Още в 6-та минута бившият играч на Верея се измъкна зад защитата и стреля от движение, но с една ръка вратарят Георги Аргилашки изби. 

Още една интересна ситуация за варненци имаше в 10-та минута, когато Георги Илиев центрира страхотно и Ондрей Сукуп с глава щеше да се разпише, но Костадин Слаев в последния момент изчисти в корнер. От последвалия ъглов удар ветеранът Илиев би страхотно под гредата, но дебнещият страж изби отново. 

Това постоянство на "моряците" даде резултат в 21-та минута. Тогава Георги Илиев увенча 389-ия си мач, с който влезе в Топ 10 по участия в родния елит, с попадение. В тази ситуация Атанас Зехиров напредна и го намери пред наказателното поле, халфът финтира защитник и с премерен удар в долния ляв ъгъл на вратата препарира Аргилашки за 1:0. 

Домакините имаха тотално надмощие в тези минути, но пък позволиха на съперника да стигне до две разбърквания пред Емил Михайлов малко след попадението си и можеше бързо да се стигне до изравняване. Но това така и не стана. 

За сметка на това Морето можеше да удвои в 27-та минута. Тогава Георги Илиев центрира страхотно в наказателното поле, където намери Илия Миланов, чиито два удара от вратарското поле бяха отразени от защитата и в крайна сметка топката отиде в корнер. 

В 33-та минута Верея можеше да изравни, когато след едно центриране от пряк свободен удар Мирослав Енчев игра с глава, но ударът му беше уловен от Михайлов. Той веднага сложи началото на контраатака, като с едно подаване изведе добре Мариян Огнянов. 

Юношата на Левски напредна, стигна до наказателното поле, но вместо да стреля, реши да подава на Георги Илиев на изгодна позиция, но защитник на Верея дебнеше и изчисти топката в последния момент. 

Последната хубава възможност преди почивката беше за гостите от Стара Загора. В 44-та минута Георги Андонов можеше да засече по-добре една топка пред вратарското поле, но слабият му изстрел не се получи и стражът изби. Така почивката дойде при резултат 1:0 за Черно море. 

Първият шанс след почивката беше за Верея. В 50-та минута Валери Домовчийски центрира от пряк свободен удар, но изстрелът на Селим Бен Джемия, който летеше опасно към вратата, беше уловен от вратаря Емил Михайлов. 

Още четири минути по-късно старозагорци изпуснаха най-чистото си положение до момента в този мач. Тогава Исмаил Иса започна една контра, при която намери Осман Балде, чийто извеждащ пас откри Валери Домовчийски пред наказателното поле. Ударът на нападателя мина на няколко сантиметра встрани от вратата. 

Две минути след това всичко можеше да приключи. Тогава Атанас Зехиров центрира страхотно от десния фланг във вратарското поле, но ударът от там на Мариян Огнянов с глава беше твърде слаб и не затрудни Георги Аргилашки. 

В тези минути варненци се скъсваха да пропускат, а чисти положения изтърваха още Антон Огнянов и Мариян Огнянов. И докато "моряците" пропиляваха с лека ръка шансовете си, бяха логично наказани от съперника. 

Първо в 71-та минута Верея изравни. Тогава при една от редките си контри Илиян Йорданов нахлу по десния фланг, преодоля огромен процент от полето и необезпокояван успя да подаде успоредно на голлинията за връхлитащия Венци Бенгюзов, който прониза мрежата за 1:1. 

Верея нанесе смъртоносен удар само четири минути след това. Тогава старозагорци получиха корнер, зад топката застана голмайсторът Венци Бенгюзов, който центрира на първата греда, там с глава игра Валери Домовчийски, като ударът му се оплете в мрежата с помощта на гредата - 2:1. 

До края на мача Черно море се хвърли в бесни атаки в търсене поне на изравняването. Но ударите на Георги Илиев, Антон Огнянов и Ондрей Сукуп бяха неточни, а когато се налагаше, Георги Аргилашки се намесваше адекватно. 

В крайна сметка натискът на варненци беше повече хаотичен и не донесе чисто положение за гол. Така в крайна сметка Верея устиска трите точки и нанесе поредна загуба на "моряците" във Варна. Те не са печелили пред родна публика от 28 юли и продължават да нервират феновете си. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Черно море: Емил Михайлов, Илиас Хасани, Илия Миланов, Стефан Станчев, Ондрей Сукуп, Георги Илиев, Мариян Огнянов, Александър Цветков, Орлин Старокин, Атанас Зехиров, Амаду Сукуна;

Резерви: Иван Дюлгеров, Александър Александров, Румен Касабов, Антон Огнянов, Марек Кузма, Николай Минков;

Верея: Георги Аргилашки, Хюсеин Сюлеймани, Мирослав Енчев, Селим Бен Джемия, Костадин Слаев, Венцислав Бенгюзов, Илиян Йорданов, Елиаш, Георги Андонов, Исмаил Иса, Осман Балде;

Резерви: Пламен Колев, Иво Иванов, Петър Витанов, Селим Керкар, Атанас Панов, Валери Домовчийски, Янислав Иванов.