Отборът на Витоша изтръгна победата като гост на Верея с 1:0 в двубой от 5-ия кръг на Първа лига. Успехът дойде след късен гол на Стефан Христов. Той се разписа в 88-ата минута с техничен удар от близко разстояние, успявайки да преодолее направилия иначе чудесен мач вратар Георги Георгиев.

Витоша записа трета победа и натрупа 9 точки в актива си, изравнявайки се с Берое и Локомотив Пловдив в класирането.

Тимът на Верея пък остава последен в класирането на Първа лига след като допусна четвърто поражение от пет мача. Старозагорци, които днес бяха с новия си треньор Небойша Лекич начело, остават без победа и без отбелязан гол от началото на сезона, а като цяло и вече в 11 шампионатни мача, като включим края на миналия сезон.

Именно гостите имаха повече възможности за попадение в двубоя, като точно вратарят Георгиев предотврати това да се случи по-рано в мача от 5-ия кръг.

Домакините организираха добра атака в 15-ата минута. Милан Вушурович преодоля Тодор Гочев и завърши атаката с удар встрани от вратата на гостите. Пет минути по-късно Диара успя да овладее и да пусне към Огнянов, но бе фаулиран преди това. При последвалото центриране към наказателното поле, Йоргенсен игра с глава, но бе в засада.

След корнер за Верея в 31-ата минута, изпълнен от Антон Огнянов, вратарят на Витоша Георгиев боксира, а Диара засече отбитата топка, пращайки я над вратата в аут.

Най-големият шанс за гостите от Витоша пък бе в 34-ата минута. Вратарят Георги Георгиев обаче изби топката след удар с глава на Ивайло Лазаров, който получи от Наско Милев в наказателното поле фронтално срещу стража на домакините. Георгиев отклони топката, тя се отби в гредата, но не влезе във вратата. Малко по-късно, в 41-ата минута Ивайло Лазаров отправи силен удар от границата на наказателното поле и отново Георги Георгиев с една ръка успя да отклони топката.

Даниел Кутев пък опита със зрелищно изпълнение да прати топката във вратата на Верея в 42-ата минута след центриране на Петко Цанков, но неуспешно.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ МИНУТА ПО МИНУТА

Първата по-обещаваща ситуация след почивката бе за Верея. В 49-ата минута Милан Вушурович бе съборен на границата на наказателното поле от Тодор Гочев. Антон Огнянов изпълни, топката се отби в стената и излезе в ъглов удар.

В 61-ата минута след центриране на Лазаров, Радко Мутафчийски успя стреля, но отново Георги Георгиев бе на мястото си и спаси вратата си, а пет минути по-късно Наско Милев стреля и пак Георгиев изби топката в корнер.

Нова възможност за Витоша дойде в 80-ата минута. Стефан Христов намери Анти Рениа, който не успя да отправи добър удар.

В 88-ата минута Христов получи от Ивайло Лазаров и не сгреши, възползва се от единствената грешка на вратаря Георги Георгиев и донесе победата на своя тим с хубав изстрел.

Стартовите състави:

Верея: Георги Георгиев, Теофилос Курупис, Годердзи Мачадзе, Емил Йоргенсен, Билел Малек, Денис Василиев, Ндомбоу Александер, Антон Огнянов, Милан Вушурович, Денислав Станчев, Сейдина Диара

Витоша: Николай Георгиев, Тодор Гочев, Георги Купенов, Радко Мутафчийски, Лъчезар Котев, Петко Цанков, Ивайло Лазаров, Георги Амзин, Даниел Кутев, Стефан Христов, Наско Милев