Отборът на Витоша Бистрица посреща Верея тази вечер в мач от 31-ия кръг на Първа лига, Втора осмица, Група А.

Мачът е от 17.30 часа и можете да го проследите минута по минута в GONG.BG. Също така можете да го гледате по телевизия DIEMA SPORT и в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. Развитието може да слушате и по Дарик радио.

Витоша е трети във временното класиране в Група А с 31 точки, а Верея Стара Загора е само с 6 и без победа до момента. Лидери в тази група са Етър и Ботев Враца.

В лагера на Витоша наказани са Михаил Милчев, Ивайло Лазаров и Георги Купенов, а след изтърпени санкции се завръщат Юлиян Попев и Стефан Христов. Кристиян Узунов и Радко Мутафчийски са контузени.

Бистричани вкараха 7 гола в рамките на последните 3 кръга, а треньорът Росен Кирилов бе категоричен, че иска постоянство в битките за оцеляване (в последните 6 кръга – 3 победи и също толкова загуби).

Във Верея след наказание се завръща Денислав Станчев, а Иво Иванов е под въпрос. Тимът е с 9 поредни загуби и има 27 допуснати гола. Верея освен това е с 3 поредни загуби срещу Витоша и без отбелязан гол.

Витоша спечели и трите си досегашни срещи с Верея – 1:0 като гост и 2:0 в Бистрица в редовния сезон, както и 2:0 в Стара Загора в плейофите. В миналото първенство въобще не стигна до успех срещу този съперник – 0:3 на свой терен и 1:1 навън.

Също така в миналия кръг срещу Ботев Враца, отборът допусна 5 гола на своя стадион в Бистрица за първи път, откакто се подвизава в елита, както и за първи път въобще през настоящия сезон.

Григор Долапчиев пък записа 2 гола и една асистенция в последните 3 кръга, ако вкара още веднъж, ще стане първият футболист на Витоша, постигнал двуцифрен брой голове - 10, откакто тимът е в Първа лига.

Верея, от друга страна, не вкара гол в нито едно от последните си 10 гостувания в първенството, като в тези мачове допусна цели 36 попадения в мрежата си. През миналия сезон старозагорци взеха цели 20 точки повече от бистричани – 36 срещу 16, докато за 30 кръга от началото на това първенство вече изостават с 25 точки от Витоша – 6 срещу 31.

Откакто Иван Вутов пое отбора точно преди началото на плейофите своите дебюти в Първа лига направиха цели 10 футболисти – деветима млади българи и един казахстанец – Мидат Галбаев.

Баланс между двата тима:

В Първа лига: 5 мача, 3 победи за Витоша, 1 равенство, 1 победа за Верея, голова разлика 6-4 за Витоша.

Витоша като домакин: 2 мача, 1 победа за Витоша, 1 победа за Верея, голова разлика 3-2 за Верея.