Наставникът на Верея Иван Вутов бе много мрачен след загубата с 0:3 на неговия тим от Етър Велико Търново в Първа лига. Опитният наставник на старозагорци сподели, че му е било съобщено, че бъдещето на отбора ще бъде в долните дивизии на България, като Трета лига е най-вероятното начинание за Верея. По всяка вероятност отборът няма да вземе и лиценз за Втора лига.

„Желая на Балъков да се класират на баражите и да участват в евротурнитие, заслужава Етър. Ние играем със седем юноши, а те трудно се адаптират и показват от мач на мач леко израстване, но е бавно. Съвсем различно е в мъжкия футбол. Радваме се, че като видим дребни наченки на футбол и дано едно или две момчета да отидат по-нагоре във футбола”, започна Вутов.

„Отляво Вили (Велин Желязков) е много сърцат и физически добре стои на терена. Не вярвам обаче повече от двама-трима да пробият в големия футбол. Безспорно има човек, който крепи цялата защита – Иво Иванов. Помолихме го да играе, тъй като без него на терена ще е много трудно. Той ни се оплака от болежки, но дано е добре, защото ако излезе от състава ни ще стане тежко”, продължи той.

„На мен ми е казано, че отборът трябва да се бори за по-долните дивизии. Не знам дали ще вземем и лиценз за Втора лига. Това са последни месеци във футбола за мен, така че мисля, че отборът ще отиде към Трета лига”, завърши Иван Вутов.